сряда, 16 октомври 2013 г.

Творчество с глина




Приятели, предлагам Ви нещо ново. Става въпрос за творчество с глина. Времето навън вече не е много подходящо за занимания навън и е хубаво да се ориентираме към занимания в къщи. Едно от възможните предизвикателства, както вече споменах, е творчеството с глина. Предполагам, че ще си прекарате неподозирано добре. Вярвам, че скоро не сте го правили. Вярвам, че също така, ще Ви допадне и ще имате и за в бъдеще подобни занимания. Какво точно ще изработите - оставям на Вашата фантазия. Надявам се, че ще дадете добър пример на децата си!
Глината e лесна за моделиране с ръце.
Препоръчително е преди работа материалът добре да се размеси. Глината е в оптималното си състояние, когато при обработката не се разкъсва. Ако се разкъсва, това означава, че трябва да се овлажни допълнително.
За да запазите максимално дълго глината, която не сте употребили, е необходимо остатъкът да се пакетира във фолио. Готовият предмет се оставя да съхне на въздух при стайна температура.
След като изсъхне предметът, който сте моделирали, той може да бъде украсен с различни бои и цветни моливи, както и да бъде лакиран.
Ако сте решили да опитате и да изработите нещо собственоръчно, можете да пробвате с глина за моделиране - бяла. Нея можете да си осигурите от онлайн магазин Кристалтойс като кликнете на линка към магазина www.kristaltoys.com
Грамаж на предлаганата глина за моделиране - 400 гр..

Няма коментари:

Публикуване на коментар