сряда, 3 юли 2013 г.

Сглобиха болид от играчки



Състезателното Ferrari от Формула 1 е направено от 200 000 блокчета LEGO.
С представянето на уникалния болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, сглобен от блокчета LEGO, в София беше дадено началото на Shell Grand Tour. До 14 юли 2013 г. по инициатива на Shell България в четири български града ще бъде представена най-голямата фигура от блокчета LEGO в България. Моделът на Ferrari 150° Italia е точно копие на състезателния болид на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 г. За направата му са използвани повече от 200 000 блокчета LEGO. Необичайният модел Ferrari беше представен от Теодора Колева, член на съвета на директорите на Shell България, и от актьора Владимир Карамазов, известен със своята страст  към спортните автомобили и моторите. Той беше и първият българин, който зае мястото на рали пилот в сглобения от малки блокчета болид. Почитателите на автомобилния спорт, иновациите и на забавните игри с LEGO от София, Бургас, Пловдив и Варна също ще могат да влязат в ролята на пилот от Формула 1 и да се снимат на мястото на пилота в спортния болид. Моделът ще бъде изложен на 9, 10 и 11 юли в търговски комплекс Shell Изток срещу The Mall.

Представянето в Бургас е днес (3 юли) на площад „Тройката“, в Пловдив на 6 и 7 юли на площад „Централен“ и във Варна на 13 и 14 юли пред Grand Mall.
Проектирането и дизайнът на модела Ferrari 150° Italia от LEGO е отнело на екипа цели 6 месеца. Сглобяването и залепянето на повече от 200 000 блокчета във фабриката на LEGO в Чехия е продължило 10 дни. Със задачата е бил ангажиран екип от 16 души, които са работили общо 810 часа. Почти всички елементи, включително воланът и контролното табло, са направени от блокчета LEGO.
Предпазният колан и гумите са оригинални.
Необичайната автомобилна премиера е част от съвместната инициатива между Shell, LEGO и Ferrari и представя уникална лимитирана серия от шест от най-емблематичните модели Ferrari, които се сглобяват от LEGO блокчета. България е една от малкото държави в света, в които колекцията вече се предлага в търговските комплекси Shell.
Миниавтомобилите могат да бъдат закупени при зареждане на минимум 15 л висококачествени горива Shell на атрактивна цена. В допълнение към количките Ferrari могат да се закупят и специални минифигурки LEGO от екипа на Shell и Ferrari. Дизайнерите на колекцията са изключително горди от пресъздадените прецизни детайли в LEGO моделите, които запазват оригиналната естетика на истинските автомобили Ferrari. В количките е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез издърпване назад, създаван някога от LEGO.
Уникалната серия минимодели включва болида от Формула 1 Ferrari F150° Italia, легендата Ferrari 250 GT Berlinetta SWB, състезателните Ferrari F40 и Ferrari 458 Italia, както и една от най-мощните коли в света Ferrari FXX.
Изненадата в колекцията идва от познатия транспортен камион на състезателния отбор Scuderia Ferrari Truck.
Материал от 
monitor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар