петък, 27 септември 2013 г.

Новите образователни игри на Клементони



Clementoni е италианска фирма, която произвежда продукти за деца, детски играчки и пъзели повече от 40 години. В България до момента тя е позната със своите качествени и разнообразни пъзели.
В момента от Clementoni успяват да изненадат много приятно българските деца, като пускат на пазара една много интересна и съдържателна серия образователниигри, и то на български език. Просто им прави чест.
Става въпрос за детските образователни игри Ботаника Clementoni, Планетариум Clementoni, Футуристична градина Clementoni и Комплект Екологична лаборатория Clementoni.
Всичките тези игри са нови по рода си, написани са на български език и развиват у децата техните познания за заобикалящия ги свят и природа. Его ги и тях:
Детската образователна игра Планетариум CLEMENTONI.
Чрез нея децата могат да създадат свой собствен Планетариум.
Планетариумът ще им покаже състоянията на нощното небе през цялата година. Ще научат имената на най-ярките звезди, ще могат да ги откриват на нощното небе и да разпознават съзвездията и формите, преписани им от човешкото въображение.
Детската образователна игра Футуристична градина CLEMENTONI.
С помощта на този образователен комплект децата ще могат да създадат своя собствена космическа градина! Със специалния цветен гел ще могат да отглеждат много растения на малка площ. Те няма да изискват нито много грижи, нито вода. Прозрачната почва ще им позволи да наблюдават вълшебния процес на покълване, развитие и растеж на корените на растенията.
Детска образователна игра Ботаника CLEMENTONI.
Детската образователна игра Ботаника дава на децата възможност да си направят мини градина в домашни условия. За тази цел разполагат с три пластмасови саксийки и съответно три шайбички с торф. Той ще набави всички необходими минерали и хранителни вещества, от които се нуждае растението, за да порасне красиво и здраво. Поливайки го само с по няколко капки вода всеки ден, торфът ще набъбне, а заедно с него и зрънцето.
Децата ще могат да си отгледат три прекрасни градински растения - боб, грах и сладка царевица, изучавайки интересните процеси на засаждане, покълване и цъфтеж. Всички предмети от комплекта имат своето предназначение и играят важна роля за растенията. Например с измерителния съд ще могат да следят колко е пораснало стъбълцето, а с пипетата да добавят вода, там където е необходима. Толкова е лесно, а резултатът наистина си заслужава!
Тази образователна игра ще бъде интересна за всеки любител на науката. Тя ще допълни знания на децата по един наистина нестандартен и забавен начин. В илюстрираното ръководство ще прочетете любопитни агрономически факти, както и полезна информация за работа с градински растения.
Комплект Екологична лаборатория CLEMENTONI.
Комплектът Екологична лаборатория на CLEMENTONI ще даде на децата възможност да направят екологични проучвания на мястото, където живеете. Станете пазител на света около Вас и научете за опасностите, които могат да повлияят на въздуха, водата и почвата. Това са фундаментални фактори за качеството на живот на нашата планета.
Мисля, че от прочетеното до момента става ясно, че новите игри на Clementoni са едно чудесно средство децата да разширят своя кръгозор и да научат повече за света, в който живеят и как да се грижат за него.
Оставям на Вас да прецените коя игра да си закупите първо за подарък или награда за децата Ви.
Приятни занимания по пътя на науката J

Няма коментари:

Публикуване на коментар