сряда, 3 март 2021 г.

Обичат ли децата водата или се страхуват от нея

 

   При някои от децата, интересно защо се наблюдава страх от водата. Този техен страх най-силно се проявява в банята или във ваната. Аз мисля, че е напълно нормално децата да не се страхуват от водата и да я обичат и да си играят в нея, да пляскат с ръце, да цопкат и под най-различни форми да наводняват всичко край тях. Но някои деца правят изключение. Те имат страх от водата и най-вероятно при такива деца да се подходи с разбиране и те да не бъдат насилвани още първия път, когато родителите забележат, че те се страхуват от водата. Много вероятно е преодоляването на този страх да изисква по-дълго време и да се използват най-различни варианти и методи, за да бъде той преодолян. Защото както си мисля и споделям най-естествено е децата да обичат водата и да си играят с нея, а на по-късен етап да започнат и да плуват, което е напълно естествено.

   Един от вариантите, който може би е с доста високи резултати е този страх да бъде преодолян под формата на игра. За целта естествено трябва да има някаква играчка или играчки, които са съвместима с водата в смисъл някои нейни части да плуват и така детето играейки си премествайки фокуса от страха от водата върху играта и радостните и забавни емоции свързани с това, то най-вероятно ще придобие една по-висока степен на увереност и вече така да се каже пред него няма да стои страха, а ще стоят приятните моменти на играта с въпросната играчка и играта във вода.

  

Искам да представя на вашето внимание едно предложение за подобен тип играчка с характеристиките, които описах по горе. Става въпрос за  Детска играчка Kукла Грейди с вана и различни аксесоари.   

    Естествено, че това не е единствената играчка, която би могла да ви помогне да преодолеете страха на детето от водата. Естествено, че и това не е единственият подход, който можете да използвате.
   Т
ази играчка, която в момента искам да представя представлява една вана с душ тя също така има кукла и няколко аксесоара, които по принцип плуват и не потъват. Става въпрос, както писах преди малко за Детска играчка Kукла Грейди с вана и различни аксесоари.  Това е предпоставка за една интересна за детето игра. Хубав момент е също така, че някои от частите на играчката плуват и не потъват и така детето добива една допълнителна увереност, че не всичко във водата потъва. Давайки играчката за пример тези неща е хубаво да бъдат обяснени на детето и то да ги разбере. А също така играейки с тази играчка и нейните съставни части, подхвърляйки ги то се улисва и се увлича в играта и забравя за своите страхове.

   С другата част на играчката - ваната, детето може когато е извън банята в своята стая да къпе своята кукла или някоя друга играчка в тази вана, да я облива с душа и така също, приемайки тези действия за напълно нормални и естествени, забрави за своите страхове. Тази играчка можете, ако проявявате интерес удобно да закупите от  Кристал Тойс. Можете да разгледате и за други подобни играчки отново в Kristaltoys.

   Благодаря ви!

1 коментар:

  1. Кто-нибудь здесь когда-либо испытывал финансовый кризис? У меня была, и это была непростая ситуация, потому что я потерял почти все, и я не мог объяснить, как все прошло, но Covid-119 действительно меня испортил, но я благодарен сегодня за все Г-н Ли сделал для меня помощь с ссудой под 2%, чтобы вернуть мой бизнес, и сегодня я рад, что жизнь была несправедливой по отношению ко мне в течение всего периода Covid19. Г-н Ли - кредитный специалист, который работал с крупной американской компанией, которая ссужает деньги всем, кто ищет ссуду и готов заплатить взамен под 2%. Его адрес электронной почты: 247officedept@gmail.com И WhatsApp: + 1-989-394-3740

    ОтговорИзтриване