събота, 27 февруари 2021 г.

Ползвайте антистрес играчки за вашето здраве

 След промяната начина на живот на хората наложена от пандемията на Ковид 19 напълно естествено е болшинството от хората да изпитват някакъв дискомфорт. Все пак е доста трудно изведнъж да бъдат променени обичайните навици на хората и децата. Стоенето вкъщи наложено от карантината, не посещаването на училище, не посещаването на на културни мероприятия, не посещаването на клубове по танци, на фитнес. Обичайните разходки в парка и сред природата, сведените до минимум социални контакти в ресторанти и кафета всичко това оказва влияние и то силно върху психиката на хората и всеки, така да се каже, търси нови начини за интересно прекарване на времето - нови начини за почивка и занимания продиктувано от голяма част от тези фактори.

    Ще споделя с Вас, че напоследък се забелязва повишаващото се търсене на антистрес играчки. Този тип играчки са търсени и възможни за ползване не само от децата но и от техните родители, баби и дядовци. Антистрес играчките се характеризират с това, че ползвайки ги децата и възрастните просто се увличат в тяхното ползване и така се откъсват,  макар и частично, от проблематичното ежедневие. При тези антистрес играчките основна тяхна характеристика е не само възможността да ангажират вашето внимание, но също така те развиват и уменията на децата и на възрастните, които ги използват. Естествено, че имаме и положителните ефекти от движението, което се изисква при използването на антистрес играчките. На пръв поглед те са, може да се каже, че са напълно елементарни и едва ли не ненужни, но ако започнете да ги ползвате ще установите, че първоначално нямате нужните умения, за да ги използвате пълноценно. 

 

     Мога да дам пример с ползването на антистрес играчката Мокуру. Антистрес играчката Мокуру е с една елементарна форма представляваща около 12 см. цилиндър, но ако започнете да се опитвате да го задържите изправен на едната си страна ще видите, че първоначално това даже е невъзможно, а не трудно. Но с използването на Мокуруто след достатъчно опит ще започнете да се справяте успешно. Най-добрите майстори могат да го завъртят два или три пъти и чак тогава той да остане на една от страните си. Ако сте на друго мнение естествено, че можете да опитате, за да се убедите сами дали притежавате тези умения.

   Значително по-лесни за ползване са така наречените антистрес играчка Спинер или Уиджет. Те представляват една пластмасова играчка със звездовидна форма, която в средата и в края на лъчите си има лагерчета. Антистрес играчка Спинер се държи в средата и се върти с помощта на другата ръка. Натискайки силно някой от лъчите на пръв поглед е елементарно, но когато започнете да ползвате вие се увличате и най-неусетно времето си върви и вие оставате в някаква степен доволни и удовлетворени от своето занимание.

  Друга такава антистрес играчка е меката топка с усмивка. Тя е с диаметър около между 50 и 60 мм и можете да си я подхвърляте или от ръка в ръка или да я удряте в стената и тя да се връща при вас. Това занимание с тази мека антистрес топка също така изглежда лесно и елементарно, но когато започнете особено второто да удряте топката в стената ще разберете ,че се изискват малко по-големи усилия и умения отколкото сте предполагали. Вярвам, че ползването на топката вие ще придобиете такива.

  Друг пример за антистрес играчка е добре познатото Йо-Йо. То представлява своеобразна тежест с кръгла форма удобна за захващане с дланта на едната ръка и едно въженце, което се слага на средния пръст. Въпросното въженцето е навито около играчката, когато я пуснете тя под въздействие на тежестта си и от първоначалния тласък даден от вас се развива набира инерция и във втора фаза се навива и отново я хващате с ръката си. Това е един цикъл, които също изглежда много лесен, но когато започнете да ползвате тази антистрес играчка Йо-Йо ще разберете, че ако сте имали такива умения към момента може би сте забравили част от тях. Естествено чрез ползването на антистрес играчката Йо-Йо вие ще станете достатъчно добри и ще се наслаждавате на вашите способности.

   Друг пример за такава антистрес играчка е така наречената спирала Дъга или Rainbow. Това представлява една спирала атрактивно оцветена, която се държи с двете ръце и вие принасяте по-голямата част от спиралата или към лявата или към дясната си ръка. Това определено е доста неангажиращо и поради тази именно не ангажираност влияе благотворно върху психиката и човек най - неусетно си почива и зарежда с енергия.

  Много интересно и забавно е и Антистрес занимателно подскачащо Животинче. Ти истински ще ви зарадва и увлече. Заниманията с него също са доста увлекателни и за него може да се каже, че е истински убиец на скуката. Доста е разпространено, така да се каже, за ползване в офиса. Сигурен съм, че ще ви хареса. Него можете да го подарите на колежка или колега и така да ги зарадвате.

  Като последен пример за подобна антистрес играчка е и Антистрес танцуващо соларно Цвете. То е една новост. Това е пластмасово цвете в саксия, което има позитивно и положително излъчване, което е едва ли не е подобно на перпетум мобиле, защото има соларен панел вграден в него и се задвижва от слънцето или изобщо от наличието на достатъчно светлина. Човек е привлечен от движението му и неусетно започва да го следи и така с тази нова ангажраност на вниманието си най - неусетно релаксира.

   Всички гореописани антистрес играчки можете удобно за вас да си поръчате от онлайн магазина за детски играчки Kristaltoys.

   С пожелание да бъдете максимално релаксирани, заредени с нова положителна енергия и успешни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар