вторник, 18 октомври 2016 г.

Тебешир цветен с различна комбинация от цветове - седем, десет и дванадесет цвята ;-)


Тебешир цветен с различна комбинация от цветове - седем, десет и дванадесет цвята ;-)
Рисуването при децата е един естествен процес. Чрез него те изразяват себе си и то е и начин на комуникация. Често чрез своите рисунки те успяват да ни зарадват, впечатлят или да ни дадат отговор на интересуващ ни въпрос.
Чрез рисуването те развиват и надграждат себе си. Чрез рисуването на открито децата комуникират и със своите връстници. По този начин те се учат да си взаимодействат с останалите деца и да творят заедно. Това си е и чиста форма на социализация. Увлечени в играта с останалите деца, те неусетно прекарват времето си и задоволяват своята нужда да бъдат на открито, нещо да правят, с някого да си играят, да бъдат свободни. След едно такова преживяване децата са
заредени с енергия, имат какво да ни споделят, какво са си представяли да нарисуват, как им се е получило, колко са доволни или недоволни от себе си. Много по-лесно преминават към следващата задача и ако тя е по-трудна, често те се справят с по-голяма лекота с нея.
Често навън, на асфалта се рисуват и определени игри, които зареждат децата с много положителна емоция.
И в дъното на всичко това е обикновеният цветен тебешир.
Надявам се, че с гореописаното сме ви провокирали поне малко, за да внесете разнообразие в начините на прекарване на времето на детето и да го ангажирате по един радостен за него начин да се наиграе на воля чрез нещо ново за него!
Приятни и неповторими мигове с Вашето дете! Да нарисувате най-
големите, най-цветните и естествено най-красивите рисунки. И да не забравите да ги снимате и публикувате в социалните мрежи, за да научат всички как се развивате и колко много вече можете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар