сряда, 20 юли 2016 г.

За Ваша радост - Разкриха какво изгаря повече калории от фитнеса и джогинга

Разкриха какво изгаря повече калории от фитнеса и джогинга

Редактор: Вяра Панчева
© Thinkstock/Getty Images  
Детските игри като скачане на въже и гоненица изгарят повече калории от джогинга и фитнеса и са много по-ефикасни за поддържане на теглото, съобщи в. "Дейли мeйл", позовавайки се на британски специалисти.
Само 15 минути скачане на въже изгаря до 215 калории, каране на велосипед - 190 калории, а гоненица - 115 калории. Сравнително по-ненатоварващата игра на дама гори 88 калории за 15 минути, а въртенето на обръч - 83 калории, казаха британски специалисти по фитнес.
Затова и звезди от световна величина поддържат форма с детски игри. Кейт Хъдсън иДжъстин Бийбър са фенове на скачането на въже. Бионсе и Мишел Обама разпускат с въртене на обръч, а Мадона и Гуинет Полтроу изгарят калории на батут.
Въпросът обаче е дали сме в толкова добра форма като едно 6-годишно дете. Подобни занимания не са за обездвижени хора.
"Функционалните тренировки предизвикват тялото по нов начин всеки път и осигуряват значително изгаряне на калории. Освен това са много забавни" - каза Тейт Толанд от международния клуб "Фитнес фърст".
"Това, което можем да научим от детската игра, е че те се движат на пориви. Ускоряват бързо в една посока, след това сменят посоката, забавят, спират, пак хукват - допълни нейният колега Анди Мактагард. - Във фитнеса наричаме това трениране на интервали. След това тялото и метаболизмът функционират с по-висок темп за изгаряне на калории часове наред".
Източник: БТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар