неделя, 18 август 2013 г.

След лятото… Раници с колела



Колкото и да искаме лятото да продължи безкрайно дълго, даже вечно – това все още не е възможно. След незабравимите летни дни, изпълнени с емоции и всякакви приятни забавления, пристига златната есен, а с нея и сезонът за училището.
С него започват и неволите на родителите за това как по най-добрият начин да приготвят децата си за първия учебен ден и дните след него. Много са нещата, които трябва да бъдат закупени за бързорастящите ни деца. Нови дрехи, обувки, маратонки, гуменки, ученически раници, учебници, тетрадки, несесери, химикали, четки, боички и т.н. Страшно много главоблъсканици, но те все пак са за добро.
Приятели, тук аз ще кажа само още няколко думи за ученическите раници и по - специално за една много малка подробност при тях. Вярвам, че това е важно за някои от вас и че то е точно това, което търсите. Поради тази причина и пиша тази статия.
Става въпрос за ученическите раници с колела. Те са една малка част от предлаганите ученически раници на пазара. Появиха се преди две - три години. Идеята при тях е да не се натоварват децата и главно костната им система при носенето на гръб на доста тежките ученически раници. Някои от децата са по-добре сложени, но има и деца, които са, бих казал, доста крехки, за тежестта на раницата, която трябва да носят.
Този проблем е решен именно с реализацията на тези раници. В кратце тази идея изглежда така – обикновена раница поставена на колела с дръжка. Това естествено е реализирано по най – практичния и естетически начин. Колелцата на раницата поемат цялата тежест и към раницата има монтирана и сгъваема дръжка, която е подвижна и се сгъва и разгъва.  На по-късен етап тази идея на раниците с колела еволюира и към момента за този сезон се предлагат раници с демонтируемо такова устройство. На снимката към този материал се вижда как е реализирана тази идея от Габол. В дните, когато раницата на детето се налага да бъде по – тежка, се използва това устройство, а когато тежестта на раницата е обичайната, то се демонтира. Колко практично и удобно. Е, има отделено допълнително време за този монтаж и демонтаж, но все пак още нищо не става само с поглед, а и ползите са значителни. Става въпрос за здравето на децата ни.
Пожелавам успешно ползване на тези раници на всички, които се спрат на този вариант.       

Няма коментари:

Публикуване на коментар